Meghívó egy különleges délutánra

Meghívó egy különleges délutánra

Az alábbiakban a nemzetiségi önkormányzat hirdetménye olvasható. "Mindenkit szeretettel várunk 2015 november 07-én (szombaton) délután 16.00 órára a művelődési házba egy rendhagyó élményt nyújtó nemzetiségi délutánra, ahol a Tolna megyei sváb község, Németkér élete és hagyományai elevenednek meg. (Tovább a részletekhez...)
I. Schaumarer Blickpunkt - Nemzetiségi Fotópályázat eredményei

I. Schaumarer Blickpunkt - Nemzetiségi Fotópályázat eredményei

Az "Idősek délutánja" nemzetiségi rendezvény keretében 2015. szeptember 6-án vasárnap hirdették ki az NNÖ "I. Schaumarer Blickpunkt - Nemzetiségi Fotópályázat" eredményeit. A zsűrizésben Bölcskei Miklós fotóművész segítette az önkormányzatot.
A pályázatot felnőtt és gyermek kategóriában hirdették meg még tavasszal, a díjazottak pénzjutalomban és díszes oklevélben részesültek.
Betelepülési emlékművet avattak Pilisvörösvárott

Betelepülési emlékművet avattak Pilisvörösvárott

Emlékművet avattak a hétvégén Pilisvörösvárott, az első német telepesek megérkezésének emlékére, a négy alakos bronz szoborcsoportot a város búcsúnapján, augusztus 15-én leplezték le, a templom és a kultúrház között félúton kialakított kis téren. Az eseménynek, melyre a XXIV. Vörösvári Napok keretében került sor, a betelepülés 325 éves évfordulója adta az apropóját.
Fúvostalálkozó és betelepülés

Fúvostalálkozó és betelepülés

Az alábbi plakáton az NNÖ meghívója látható a június 28-i nagyszabású rendezvényre, melyre mindenkit szeretettel várnak.
2015-ös eseménynaptár

2015-ös eseménynaptár

A Német Nemzetiségi Önkormányzat által szervezett programok idei listája elérhető honlapunkról. Színes és gazdag programkínálat, melyet mindenkinek szívből ajánlunk.
Taroltak a Vásár tériek a nemzetiségi prózamondó versenyen

Taroltak a Vásár tériek a nemzetiségi prózamondó versenyen

Február 26-án délután zajlott a már több mint tíz éves hagyomány alapján megszervezett országos német prózamondó verseny területi fordulója a pilisszentiváni iskolában, ahol csaknem 130 gyerek mérte össze egymással a tudását és felkészültségét, a pilisvörösvári járás 7 településének 9 iskolája képviseletében.

"Sautanz" - solymáriak a megyei disznótoros versenyen

Solymári "delegáltakból" álló csapat is részt vesz a Budakeszin megrendezésre kerülő sváb disznótoros versenyen 2015. január 17-én. A megyei hagyományteremtő rendezvényre a Szépsolymár-t is meginvitálták, aminek mi természetesen jó szívvel teszünk eleget. A verseny nyertes csapata átveheti a "BÁRD" vándordíjat. Az eseményről kisfilmet készítünk, amiben bemutatjuk hogyan is zajlik a hagyományos sváb disznótoros. Drukkoljunk együtt a solymári csapatnak!
40 éves az asszonykórus

40 éves az asszonykórus

jubileumi koncertünkre mindenkit nagy szeretettel várunk 2014. november 29-én, szombaton délután 4 órakor a solymári művelődési házba!

Üdvözlettel:
Hagyományőrző Asszonykórus
Meghívó - közmeghallgatásra

Meghívó - közmeghallgatásra

Német Nemzetiségi Önkormányzatunk 2014. november 21-én (péntek) 17.00 -kor Közmeghallgatást tart, melyre minden érdeklődőt szeretettel vár. Helyszíne: Polgármesteri Hivatal díszterme.
Új utcanévtáblák ügyében hozott döntést az NNÖ

Új utcanévtáblák ügyében hozott döntést az NNÖ

2014. június 16-án társadalmi vita keretében, a Német Nemzetiségi Önkormányzat egyeztető megbeszélést folytatott az új utcanévtáblák tartalmát illetően civil javaslattevőkkel. A javaslatokat a nemzetiségi önkormányzat megvitatta, döntésüket alábbi közleményben olvashatja el.

  12345