Helytörténeti Alapítvány

A település kulturális örökségének megóvására és a műemlékvédelem érdekében létrejött civil szervezet. Fő tevékenysége a község múltjáról készített munkák megjelentetése, a helytörténeti kutatás támogatása.

Helytörténeti Társaság

A helyi kulturális és történet emlékek, hagyományok gyűjtését az 1970.december 26.-án dr. Jablonkay István tanár, dr Valkó Arisztid muzeológus, Seres István vb. titkár, Magyar Ferenc az Új Ember főszerkesztője, dr. Szabadkai József kanonok plébános, Karácsonyi Ernő tervező, Dér László építész és Kelemen István nyugdíjas által alapított Helytörténeti Társaság kezdeményezte.

Herbstrosen Tánccsoport

A felnőtt korosztályt tömörítő Herbstrosen (Őszirózsák) Tánccsoport 1998 novemberében alakult. Különlegessége csoportunknak, hogy csak házaspárok alkotják.

Siebenschritt (Hétlépés) Tánccsoport

A solymári Hétlépés - korábban Ifjúsági - Tánccsoport 1983-ban alakult lelkes solymári fiatalokból, akik a magyarországi német nemzetiség hagyományainak ápolását tűzték ki célul.

KUD-ARC Ifjúsági Egyesület

A KUD-A.R.C. 1990-ben alakult alternatív rockklubként. 2003-ban ifjusági egyesületté, majd közhasznú ifjusági egyesületté szerveződött.

M.E.S.E. Alapítvány és Mese Magyar-Angol Kéttannyelvű Óvoda

1999-ben kezdte meg működését egy csöndes kis utcában, egy EU komfortnak megfelelően kialakított családi házban, mely a solymári hegyekre néző, csodálatos panorámájú.

Nagycsaládosok Solymári Egyesülete

A Nagycsaládosok Solymári Egyesülete 2010-ben alakult újjá, önálló civil szervezetként, de előtte is működött más vezetéssel a településen.

Pitypang Alapítvány

A Pitypang Alapítvány 2004- ben szülői kezdeményezésre alakult.

Solymári Alkotóművész Közalapítvány

Solymári Alkotóművész Közalapítvány

Solymár Egészségügyéért Közhasznú Alapítvány

Solymár Község orvosi rendelőjének támogatása.
  12345