Elindult az egyházközség új honlapja

Elindult az egyházközség új honlapja

Néhány napja elindult a solymári római katolikus egyházközség honlapja; a plebaniasolymar.oldalunk.hu címen elérhető weboldal egyebek közt tájékoztatást ad az egyházi szervezetek tagságáról, a hitoktatási tudnivalókról és a különféle szentségek felvételének tudnivalóiról is.
Amerikai Miniatűr ló született Solymáron

Amerikai Miniatűr ló született Solymáron

Néhány nappal ezelőtt a világ kincsei egy új szempárban kezdtek ragyogni. Fényes Réka solymári tanyáján megszületett a várva várt amerikai miniatűr ló. Egy kiscsikó világra jötte mindig nagy esemény, de ez a ló- kinek e sorok írásakor még nem volt neve - különleges. Nemcsak azért, mert minden ló egy önálló egyéniség, hanem a fajtája miatt is. ... (Tovább a cikkhez)
Holnapután - Remake 2015

Holnapután - Remake 2015

Akik régóta élnek már Solymáron - különösen akik itt születtek -, gyakran hozzák szóba, milyen sokat változott községünk az elmúlt évtizedek felgyorsult életritmusa, változó társadalma miatt. Ez alapján a legtöbben valószínűleg bele sem mernek gondolni abba, milyen átalakulások várhatnak lakóhelyünkre az előttünk álló évtizedekben. A Templom tér mai látképéből kiindulva ez a kisfilm megpróbálta megálmodni, mivé válhat Solymár 50-100 év alatt... (tovább a cikkhez)
Lehettünk volna volksbundista község is...

Lehettünk volna volksbundista község is...

Hatvankilenc éve, 1946-ban az akkori solymári lakosság körülbelül 60 %-át toloncolták ki Németországba, a második világháború leverését követően, ez az arány azonban lehetett volna jóval magasabb is. Ehhez talán csak az kellett volna, hogy egy kicsit eredményesebb legyen a lakosok győzködése terén az a fiatal agitátor, akit azért küldtek a faluba, hogy minél több embert léptessen be a Volksbund tagjai közé. ... (Tovább a cikkhez)
«   10 ... 192021222324252627 ... 36   »