Emléktáblát kapott Kelemen Gréti néni

Emléktáblát kapott Kelemen Gréti néni

Újabb tétellel gyarapodott június 6-án községünk látnivalóinak listája, és emlékhelyeinek hosszú sora, miután a Solymári Férfikórus és a Hagyományőrző Asszonykórus emléktáblát avatott Kelemen Istvánné Hansághy Margit zenepedagógus, karnagy és népzenekutató egykori solymári lakóházán.
Táti vendégek a nemzetiségi délutánon

Táti vendégek a nemzetiségi délutánon

A Komárom-Esztergom megyei Tát asszonykórusa volt a vendégfellépő azon nemzetiségi délutánon, amit évek óta minden június elején megrendez a solymári Hagyományőrző Asszonykórus és a Német Nemzetiségi Önkormányzat a községi művelődési házban, Kaffee, Kuchen und Kultur elnevezéssel.
Turistaház nyílt a solymári várnál

Turistaház nyílt a solymári várnál

Kulcsos turistaházat nyitott a solymári várnál a nagyközség önkormányzata, a létesítményt - amit egy, évtizedeken át használaton kívül álló, egykori termelőszövetkezeti épületből alakítottak ki - június 4-én adták át a rendeltetésének.
Tovább szépül a Disznó-forrás

Tovább szépül a Disznó-forrás

Egyre szebb lesz és egyre több időtöltési lehetőséget kínál a kiránduló családoknak az a kis pihenőpark, amelynek alapjait 2012-13-ban alakította ki közösen a Solymári Környezetvédők Egyesülete, a Solymári Vállalkozók Egyesülete és a Nagycsaládosok Solymári Egyesülete, a községünk nyugati határszélén található Disznó-forrás mellett. (Tovább a cikkhez) ...
«   10 ... 192021222324252627 ... 35   »