Turistaház nyílt a solymári várnál

Turistaház nyílt a solymári várnál

Kulcsos turistaházat nyitott a solymári várnál a nagyközség önkormányzata, a létesítményt - amit egy, évtizedeken át használaton kívül álló, egykori termelőszövetkezeti épületből alakítottak ki - június 4-én adták át a rendeltetésének.
Tovább szépül a Disznó-forrás

Tovább szépül a Disznó-forrás

Egyre szebb lesz és egyre több időtöltési lehetőséget kínál a kiránduló családoknak az a kis pihenőpark, amelynek alapjait 2012-13-ban alakította ki közösen a Solymári Környezetvédők Egyesülete, a Solymári Vállalkozók Egyesülete és a Nagycsaládosok Solymári Egyesülete, a községünk nyugati határszélén található Disznó-forrás mellett. (Tovább a cikkhez) ...
Húsz éve búcsúztunk

Húsz éve búcsúztunk

Adósságot törlesztünk a következő sorokban: majdnem elfeledkeztünk ugyanis egy húsz éves évfordulóról: nemrég múlt két évtizede annak, hogy a solymári református egyházközség búcsút kényszerült venni Szigethy László tiszteletes úrtól, aki a közösség első saját papja, és túlzás nélkül a történetének egyik legjelentősebb személyisége volt. Az alábbiakban rá emlékezünk.
A kitelepítés napjainak papja

A kitelepítés napjainak papja

1946 április közepére a solymáriak számára is nyilvánvalóvá vált, hogy a kitelepítést nem kerülheti el a község, már csak az volt kérdéses, hogy kikaphat mentesítést. Az érkező hírek fokozódó lelki traumát jelentettek a solymáriaknak, ám papjuktól nem várhattak segítséget, Hufnagel Ferenc plébánosnak ugyanis időközben el kellett hagynia a községet. Egyedül egy 25 éves fiatal káplán maradt a plébánián, ...(tovább a cikkhez)
«   11 ... 212223242526272829 ... 37   »