Solymárról vitáztak a Parlamentben

Solymárról vitáztak a Parlamentben

Indulatos vita tört ki a parlamenti ülésteremben két doktori címmel rendelkező országgyűlési képviselő között, a solymári közélet visszásságaival kapcsolatban. Nem, nem ma, sőt még csak nem is tegnap történt az eset, de azért érdemes tovább olvasni, mert cikkünk helytörténeti kuriózumot rejt... (Tovább a cikkhez)
Hagyományőrző tavaszi ájtatosság a solymári Mária­kegyhelyen

Hagyományőrző tavaszi ájtatosság a solymári Mária­kegyhelyen

Különleges rendezvényre várta az érdeklődőket - köztük is elsősorban a katolikus vallású magyarországi németeket és leszármazottaikat - a St. Gerhards-Werk Ungarn e. V. május 10-én Solymárra.
Új nemzetiségi komédia a láthatáron

Új nemzetiségi komédia a láthatáron

A Kompanei solymári amatőr színtársulat új darabot próbál. A Hutoto a solymári sváb kultúrában ismert szellem, aki néha segítőkészen, néha tréfálkozva vagy megleckéztetően bukkan fel. A darab a mariazelli zarándoklatra készülő családok kerettörténetében mutatja be a Hutotóról ismert anekdotákat. A társulat a színdarabot Budaörsön a Jókai Művelődési Házban 2015. június 11-én csütörtökön, 18 órai kezdettel adja elő. A darab történetéről és bemutatójáról alább olvashatnak.
Zichy és Lackfi - új utcanevek Solymáron?

Zichy és Lackfi - új utcanevek Solymáron?

Rövid időn belül várhatóan teljesen elkészül és átadásra kerül a megszűnő solymári közút-vasúti keresztezést kiváltó új elkerülő út, és annak a vasútvonal fölött átvezető hídja, így hamar szükség lesz e két földrajzi hely elnevezésére is. Az út elnevezésének szükségessége vitathatatlan... (alábbiakban a Szépsolymár Alapítvány által tett névadási javaslat olvasható.)
«   11 ... 222324252627282930 ... 37   »