Egy teljesen (?) ismeretlen emlékmű Solymáron

Egy teljesen (?) ismeretlen emlékmű Solymáron

Községünk, főleg a központ környéke bővelkedik emlékművekben, emlékhelyekben, épített kulturális értékekben. Állt azonban egy olyan emlékmű is Solymár területén - már a fővároshoz közeli "végeken" -, amelyre ma már alig emlékszik valaki is, és bár a maradványai még megtalálhatók, keletkezésének történetéről semmi biztosat nem sikerült kideríteni. (Tovább a cikkhez...)
Búcsú Sipos Szilveszter tanár úrtól

Búcsú Sipos Szilveszter tanár úrtól

Február 12-én délelőtt vettek búcsút családtagjai, kollégái és tisztelői Sipos Szilvesztertől, a solymári általános iskola hajdani tanárjától, és a község művészeti közéletének egyik kiemelkedő alakjától, a református templomban. A 2015. januárjában, élete 84. évében elhunyt pedagógus életútját Pásztor Antal református lelkész méltatta, a pályatársak nevében pedig egykori solymári kollégáinak egyike, Darabosné Csengeri Ilona búcsúzott az elhunyttól, egy verssel és néhány személyes gondolattal.
Elkészültek a végleges tervek a Zöldfa utcai sétányhoz

Elkészültek a végleges tervek a Zöldfa utcai sétányhoz

Elkészült a Szépsolymár Alapítvány által kezdeményezett Szentesi Ferencné Ritter Borbála szülésznő emlékének állítandó emlékmű és sétány végleges kertépítészeti terve. A Zöldfa utca és a Zöldfa köz által határolt kis önkormányzati területen az emlékmű mellett szépül a kultúrtáj, járdával, paddal kiegészített teret kap a község.
Újabb solymári magazint búcsúztattunk

Újabb solymári magazint búcsúztattunk

2014. december végén immár a sokadik solymári magazintól búcsúztunk. Hogy miért ilyen "tiszavirág-életűek" községünkben a helyi magazinok - az önkormányzat hivatalos lapján kívül természetesen -, arról Hegedűs Andrást, a volt Solymári Magazin főszerkesztőjét faggattuk. Beszélgetésünk alkalmával megtudakoltam azt is, hogyan jutott el odáig, hogy éveken át ő szerkeszthette a Hírmondóval párhuzamosan működő solymári újságokat. (A Solymári Szemmel facebook profil interjúja)
«   13 ... 252627282930313233 ... 39   »