100. éve született Gréti néni

100. éve született Gréti néni

100 évvel ezelőtt született a II. világháború utáni időszak talán legnagyobb hatású solymári pedagógusa, Kelemen Istvánné Hansághy (Hauer) Margit (1917-1998). Tanári munkáján felül
kórusalapító, karnagy, és nemcsak Solymár, de az egész magyarországi német nemzetiségi kultúra egyik legjelentősebb népdalkincs-gyűjtője. Alábbi életének rövid történetét ismerhetik meg.
Meghívó

Meghívó

"Nemzetiségi szószóló helyett képviselőt !"
Ritter Imre német nemzetiségi parlamenti szószóló a 2018 évi választással,és az Országos Német Önkormányzat céljaival kapcsolatban tájékoztatót tart azApáczai Csere János Művelődési Ház nagytermében, amelyre szeretettel vár minden érdeklődőt.
Legyen újra kapható a Liedgut!

Legyen újra kapható a Liedgut!

...Így biztosítva lenne, hogy a német közösségek, századokra visszamenő dalai és szokásai elérhetők maradjanak a fiatalabb generációk számára, s majd ők is tovább adhassák gyermekeiknek. További információ...
Kortárs értékeink képekben!

Kortárs értékeink képekben!

A szépsolymár honlapja örömmel áll olyan kezdeményezések mellé, amik a helyi kultúra nemesbítése, fejlődése és szépítése mellett kötelezi el magát. Ezért is álltunk Pénzes Ádám kezdeményezése mellé, amely ezen értékek kortárs látásmódját szeretné népszerűsíteni a fotózás segítségével. Buzdítjuk a Szépsolymár táborának rendszeres és néha ide látogató olvasóit, hogy éljenek a lehetőséggel. (tovább...)
«   1234567 ... 26   »