Legyen újra kapható a Liedgut!

Legyen újra kapható a Liedgut!

...Így biztosítva lenne, hogy a német közösségek, századokra visszamenő dalai és szokásai elérhetők maradjanak a fiatalabb generációk számára, s majd ők is tovább adhassák gyermekeiknek. További információ...
Meghívó

Meghívó

"Nemzetiségi szószóló helyett képviselőt !"
Ritter Imre német nemzetiségi parlamenti szószóló a 2018 évi választással,és az Országos Német Önkormányzat céljaival kapcsolatban tájékoztatót tart azApáczai Csere János Művelődési Ház nagytermében, amelyre szeretettel vár minden érdeklődőt.
Kortárs értékeink képekben!

Kortárs értékeink képekben!

A szépsolymár honlapja örömmel áll olyan kezdeményezések mellé, amik a helyi kultúra nemesbítése, fejlődése és szépítése mellett kötelezi el magát. Ezért is álltunk Pénzes Ádám kezdeményezése mellé, amely ezen értékek kortárs látásmódját szeretné népszerűsíteni a fotózás segítségével. Buzdítjuk a Szépsolymár táborának rendszeres és néha ide látogató olvasóit, hogy éljenek a lehetőséggel. (tovább...)
Országos rendezvényen a solymári Topotéka

Országos rendezvényen a solymári Topotéka

Első alkalommal mutatkozott be országos rendezvényen a solymári Topotéka az elmúlt napokban, a Kutatók Éjszakája programsorozat keretében. A Budapest Főváros Levéltára XIII. kerületi, Teve utcai épületében lezajlott programon a Topotéka két solymári adminisztrátora vett részt, akik egy kisebb előadással mutatták be a projektet, az ugyanott felállított standon pedig községünk látnivalóival ismerkedhettek az érdeklődők.
«   1234567 ... 26   »