Kortárs értékeink képekben!

Kortárs értékeink képekben!

A szépsolymár honlapja örömmel áll olyan kezdeményezések mellé, amik a helyi kultúra nemesbítése, fejlődése és szépítése mellett kötelezi el magát. Ezért is álltunk Pénzes Ádám kezdeményezése mellé, amely ezen értékek kortárs látásmódját szeretné népszerűsíteni a fotózás segítségével. Buzdítjuk a Szépsolymár táborának rendszeres és néha ide látogató olvasóit, hogy éljenek a lehetőséggel. (tovább...)
Országos rendezvényen a solymári Topotéka

Országos rendezvényen a solymári Topotéka

Első alkalommal mutatkozott be országos rendezvényen a solymári Topotéka az elmúlt napokban, a Kutatók Éjszakája programsorozat keretében. A Budapest Főváros Levéltára XIII. kerületi, Teve utcai épületében lezajlott programon a Topotéka két solymári adminisztrátora vett részt, akik egy kisebb előadással mutatták be a projektet, az ugyanott felállított standon pedig községünk látnivalóival ismerkedhettek az érdeklődők.
Negyvenöt éves a solymári helytörténeti gyűjtemény

Negyvenöt éves a solymári helytörténeti gyűjtemény

Többé-kevésbé kerek évforduló alkalmából, a Dr. Jablonkay István Helytörténeti Gyűjtemény alapításának 45 éves évfordulójára emlékezve szerveztek több órás rendezvényt szeptember 23-án a solymári művelődési házban. A program első része a létesítmény történetét idézte fel, különös tekintettel a 40 éves jubileum óta eltelt újabb öt esztendőre, majd egy új időszakos kiállítás megnyitásán vehettek részt a jelenlévők.
A Motz és Samu nyereményjáték nyertesei

A Motz és Samu nyereményjáték nyertesei

Az idei búcsúban kisorsoltuk a Motz és Samu matricás gyűjtőalbum egy éve indított nyereményjátékának nyerteseit. Az ajándékokat a solymári önkormányzat, a német nemzetiségi önkormányzat, a könyvtár és a Riel Kft. jóvoltából tudtuk felajánlani. Alább a részletek...

«   1234567 ... 26   »