Közös pont: Solymár

Közös pont: Solymár

Együttműködési megállapodást kötött egymással a nemrégiben létrejött Szépsolymár Alapítvány és a Helytörténeti Alapítvány. Az együttműködést az indokolta, hogy mindkét szervezet hasonló célokat tűzött ki maga elé, vagyis többek között a község hagyományainak, értékeinek megőrzését és továbbadását.
Te Szedd, Solymár!

Te Szedd, Solymár!

Az országos akcióhoz csatlakozva a Szépsolymár Alapítvány szervezésében Solymáron a vár környéke kerül kitisztításra. A Solymári Vár a turisták egyik legkedveltebb pontja településünknek, ezért is tartjuk fontosnak, hogy Solymár jó hírnevét megőrizve egy tiszta és kellemes környezetbe érkezhessenek az ide látogatók.
Nincs már radioaktív hulladék Solymáron

Nincs már radioaktív hulladék Solymáron

A paksi atomerőmű tervezett bővítése kapcsán újra beszédtéma lett a Solymár határában fél évszázaddal ezelőtt működött kísérleti izotóptemető is, amelynek egykori létezéséről ma már
egyre kevesebben tudnak. Rövid kis cikkünkkel az a célunk, hogy rávilágítsunk, mennyire kevés helyen létesítettek ilyen telephelyet Magyarországon, illetve, hogy felidézzük, miből is állt
valójában ez a solymári létesítmény.
Előkészületben a solymári vár honlapjának kiadvány változata!

Előkészületben a solymári vár honlapjának kiadvány változata!

A solymarivar.hu honlap szerkesztői az idei (2014) Solymári Búcsúra tervezik a honlap kibővített képi és tartalmi anyagát, extrákkal és érdekességekkel könyv formájában is megjelentetni. A Szépsolymár Alapítvány égisze alatt megjelenő kiadványról hamarosan többet is megtudhat, ezen a honlapon, illetve a vár honlapján egyaránt.
«   17 ... 333435363738394041 ... 43   »