Újabb szobor és park Solymáron

Újabb szobor és park Solymáron

2016. szeptember 11-én adtuk át a községnek Szentesi Ferencné Ritter Borbála emlékművét. A szobrot egy használaton kívüli kis önkormányzati területen, egy erre a célra kialakított parkban építettük fel. A Szépsolymár Alapítvány rendezvényén beszédet mondott dr. Szente Kálmán polgármester, Pitz Dániel és Milbich Tamás alapítványi kurátorok, valamint Szentesi Ferenc. Alább az ő beszédeikből idézünk Barcsik Géza fotóival illusztrálva.
Beszámoló pályázati program megvalósulásáról

Beszámoló pályázati program megvalósulásáról

Az alábbiakban a Német Nemzetiségi Önkormányzat kérésének megfelelően a 2016-os pályázati beszámolóját olvashatja.
Kárpótlási felhívás

Kárpótlási felhívás

Az alábbiakban a kárpótlással kapcsolatos megkeresésnek eleget téve, az elérhető dokumentumokat elérhetővé tesszük, a témában érdekeltek számára. "... Ismét nekirugaszkodunk a solymári termőföld kárpótlás várományosai a solymári lakosok érdekeit képviselve talán nem utolsó reménnyel, hogy meggyőzzük törvényalkotóinkat arról a hatalmas hátrányról amit ez idáig megéltünk a solymári kárpótlás ügyében. ..."
Hadifogság és Malenkij robot Solymáron?

Hadifogság és Malenkij robot Solymáron?

Honlapunk szakmai vitáknak is helyt ad. Jelen esetben azt a kérdést igyekszünk górcső alá vetni, hogy létezett-e a címben szereplő esemény, és ha igen milyen módon érdemes megvizsgálni a történelem e helyi lecsapódását. Posztunk első részében Taller János tanulmányát, második részbében Ritter György és Márkus Beáta reflektálását kísérhetik figyelemmel.
«   12345678 ... 25   »