Meghívó és beszámoló

Meghívó és beszámoló

Tisztelt Solymáriak! Német Nemzetiségi Önkormányzatunk 2016. december 9-én (péntek) 18.00-kor közmeghallgatást tart, melyre minden érdeklődőt szeretettel vár. Helyszíne: a polgármesteri hivatal díszterme. Napirendi pontjai: (...)
Egy elfelejtett solymári 56-os áldozat

Egy elfelejtett solymári 56-os áldozat

Községünkben a rendszerváltás óta minden évben megemlékezünk az 1956-os magyar forradalomról, sőt egy ideje már tábla őrzi a főtéri hősi emlékművön Dienes István emlékét is, aki a budapesti forradalmi események egyetlen, solymári lakhelyű elhunytja volt. Illő azonban megemlékeznünk a hatvanadik évforduló napjaiban a forradalmat követő megtorlások egyik kivégzettjéről is, aki anyai részről solymári származású volt és egy időben ő maga is itt lakott a községben.
Ünnepi műsorban szerepel a nőikar a Mátyás-templomban

Ünnepi műsorban szerepel a nőikar a Mátyás-templomban

Községünk egyik kórusa, a Szokolay Bálint Nőikar is közreműködik abban az ünnepi műsorban, amit a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége szervezésében tartanak a budavári Nagyboldogasszony-templomban (Mátyás-templomban), október 23-án, az 1956-os forradalom 60. évfordulója tiszteletére. (...)
Újabb szobor és park Solymáron

Újabb szobor és park Solymáron

2016. szeptember 11-én adtuk át a községnek Szentesi Ferencné Ritter Borbála emlékművét. A szobrot egy használaton kívüli kis önkormányzati területen, egy erre a célra kialakított parkban építettük fel. A Szépsolymár Alapítvány rendezvényén beszédet mondott dr. Szente Kálmán polgármester, Pitz Dániel és Milbich Tamás alapítványi kurátorok, valamint Szentesi Ferenc. Alább az ő beszédeikből idézünk Barcsik Géza fotóival illusztrálva.
«   2 ... 34567891011 ... 28   »