Bunte Bände Gyermektánccsoport

A legkisebbeket, az óvódásokat tömörítő német nemzetiségi tánccsoport. 2005 óta létezik. A tánccsoport integráló erejét jól jelzi, hogy sok olyan gyerek is van a tagok között, akinek egyébként semmilyen nemzetiségi kötődése nincsen.
A Milbich Edit vezetésével működő csoportot még Friedrich Ignácné "Manci néni", kezdeményezte. Szorgalmazta, hogy a Siebenschritt nagyobb táncosai indítsanak a legkisebbeknek is valamilyen tánccsoportot, vagy legalább egy olyan szerveződést,
ahol régi gyerekjátékokat, mondókákat tanulhatnak - hiszen a nagyobb korosztály ezeket már kihagyja.
 
A kitelepítés 60. évfordulójához közeledve Budavári Mihályné felvetette, hogy varrassanak svábruhát a kicsiknek is, hogy ők is beöltözhessenek. Így kettejük ötletei alapján készültek a kitelepítési ünnepségre, és miután a ruhák meglettek, elkezdődött a gyerekekből álló mini tánccsoport szervezése is.
 
Kezdettől néhány család baráti társasága adja a csoport gerincét, akik szülőkként
az óvodába is együtt jártak, illetve akik a solymári sördélutánokra is teljes létszámban el szoktak járni. Mára annyi családnak jött meg a kedve a csatlakozáshoz három csoportban folyik mára a sváb tánc- és ének oktatása.  

Hozzászólás


Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /vhosts/web/arvense/mtomi/www.szepsolymar.hu/uj/inc/blog_mutat.php on line 51
Név:
E-mail:
Ellenörző:: Kérjük, másolja be ebbe a mezőbe a képen látható kódot!
Kérjük, másolja be ebbe a mezőbe a képen látható kódot!
Szöveg: