Családkönyvek régi solymári családokról

Tisztelt Olvasók! Több mint hat éve már annak, hogy 2011-ben megjelentettük Solymári Arcképcsarnok 1266-2000 címmel azt a nagyszabású, majdnem 600 oldalas kiadványt, amelyben a községünk történelmét és kultúráját formáló jelentősebb szereplők életútját igyekeztünk bemutatni. A könyv sikere által felbátorítva - részben az ahhoz kapcsolódóan megindított helytörténeti kutatómunkára alapozva - idén újabb kiadványokat tervezünk megjelentetni. (tovább...)

Ezúttal olyan kiterjedtebb, régi solymári családok történetét kívánjuk egy-egy kisebb, önálló kötetbe szerkeszteni, amelyeknek számos tagja töltött be korábban valamilyen jelentős szerepet a falu életében, és a mai leszármazottak közül is sokan élnek még köztünk.

Ez évben - a kiadás tervezett sorrendje szerint - a Wenczel, a John, a Dauner és a Strack családok történetét tervezzük megjelentetni. A munkához alapvetően a solymári egyházi anyakönyvek, az iskolai anyakönyvek és a temetői nyilvántartás adatait, illetve az elérhető egyéb helytörténeti forrásokat használtuk fel. Emellett természetesen törekszünk arra, hogy a ma élő leszármazottak közül is, akivel csak lehet, kapcsolatba lépjünk, részint az adatok egyeztetése és közzétételük jóváhagyatása érdekében, részint pedig azért, hogy saját családi emlékeik visszaidézésével, fényképeik megosztásával még élőbbé tudják tenni felmenőik emlékezetét.

A kötetek kereskedelmi forgalomban nem lesznek kaphatók, csak előrendelés alapján. Kérésünk ezért az, hogy aki érdeklődne valamelyik - vagy akár mind a négy - kötet iránt, az jelezze ezt minél előbb a szerzők felé, lehetőleg e-mailben, a solymarimagazin@gmail.com címen (vagy telefonon a 20/233-7731 számon). A kötetek nyomdai önköltségi áron, önkéntes adomány fejében vásárolhatók meg, megjelentetésüket előreláthatólag támogatja Solymár Nagyközség Német Nemzetiségi Önkormányzata és a Solymári Helytörténeti Alapítvány is. Kedvező fogadtatás esetén a következő években sor kerülhet további hasonló családkönyvek kiadására is.

Hegedűs András - Milbich Tamás


 

Hozzászólás


Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /vhosts/web/arvense/mtomi/www.szepsolymar.hu/uj/inc/blog_mutat.php on line 51
Név:
E-mail:
Ellenörző:: Kérjük, másolja be ebbe a mezőbe a képen látható kódot!
Kérjük, másolja be ebbe a mezőbe a képen látható kódot!
Szöveg: