Holnapután - Remake 2015

Akik régóta élnek már Solymáron - különösen akik itt születtek -, gyakran hozzák szóba, milyen sokat változott községünk az elmúlt évtizedek felgyorsult életritmusa, változó társadalma miatt. Ez alapján a legtöbben valószínűleg bele sem mernek gondolni abba, milyen átalakulások várhatnak lakóhelyünkre az előttünk álló évtizedekben. A Templom tér mai látképéből kiindulva ez a kisfilm megpróbálta megálmodni, mivé válhat Solymár 50-100 év alatt... (tovább a cikkhez)

Holnapután - Remake 2015


... , attól függően, hogy milyen ma ismert jövő-teória valósulna meg. Az összeállítás elkészítésével és megjelentetésével semmiképp nem a megbotránkoztatás volt a célunk, sokkal inkább a rádöbbentés. Rádöbbentés arra, hogy az ahol és amiben élünk, amit értékként tisztelünk, mennyire kiszolgáltatott, mennyire törékeny lehet. Tárgyilagosan próbáltunk felkutatni minden lehetséges verziót, de a végeredmény - sajnos - így is elég borúlátó lett, hiszen a szerves társadalom pozitív világlátásán kívül nemigen találtunk derűs alternatívát. A képek alkotója szerint azonban egy valami mégis biztató: csak egy jövő létezhet, amibe szerencsére van beleszólásunk. A kiállítás létrejöttét az Apáczai Csere János Művelődési Ház, a Solymári Környezetvédők Egyesülete, a Német Kisebbségi Önkormányzat, és a Hamvas-család támogatta 2009-ben.


E kiállítás anyagából a Pilistelevízó munkatársai  Sólyom Ágnes és Kovács Márk készített rövidfilmet szintén 2009-ben. Ennek újradolgozott, 2015-ös HD változatát most itt újra megtekintheti.


 

Hozzászólás


Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /vhosts/web/arvense/mtomi/www.szepsolymar.hu/uj/inc/blog_mutat.php on line 51
Név:
E-mail:
Ellenörző:: Kérjük, másolja be ebbe a mezőbe a képen látható kódot!
Kérjük, másolja be ebbe a mezőbe a képen látható kódot!
Szöveg: