Rekorddöntögető időjárás

50 éves rekordot döntött meg Gyümölcsoltó Boldogasszony 307 éves Árpával érő Hős Körtefája Solymáron. Az idei tavasz nagyon hirtelen robbant ki. Ugyan Mátyásnak (02.24.) már kevés dolga volt a jégtöréssel, - mert már február 20 környékén erőteljes olvadás indult - még utána is voltak zavaró hidegek. A rekord megdöntése a virágzás idejében történt.
Ilyen korán még életem során nem virágzott e matuzsálem fa pedig több mint 50 éve figyelem természetszerető agrármérnökként. A szokásos fővirágzása április 23 körül szokott lenni a mariska őszibarack fajta (ápr. 17. után). A fővirágzás az idén április 2.-val kezdődött és 3-4 napig tart és ezt követi a 2-3 nap sziromhullás.
    
Nagyközségünk 750. évi Szt. Márton napi jubileumi fa ültetésén a Kováts Gyula által készített oltványát a " Tradíció fáját " ültettük el a solymári Tündérkertecskében. Az ültetést Szabó József ( Főkert Vezér Igazgató.) Bolyhos Zoltán ( Pálinka Nemzeti Tanácstag)  Mentesi József (Heimatverein Falukör vezető) és Marlokné Cservenyi Magdolna (Német Nemzetiségi Önkormányzat Elnöke)  fogadták örökbe.

Jablonkay Sándor


Hozzászólás


Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /vhosts/web/arvense/mtomi/www.szepsolymar.hu/uj/inc/blog_mutat.php on line 51
Név:
E-mail:
Ellenörző:: Kérjük, másolja be ebbe a mezőbe a képen látható kódot!
Kérjük, másolja be ebbe a mezőbe a képen látható kódot!
Szöveg: