"Sváb Fórum" projekt

Felelős referens: Milbich Tamás Kifutási idő: rövidtávú Státusza: szüneteltetveA fórum a Német Nemzetiségi Önkormányzat, a Heimatverein-Falukör Egyesület és a Szépsolymár.hu honlap közös szervezése. Célja, hogy az alapvetően jól működő nemzetiségi kultúra alappilléreit még hatékonyabbá tegye a párbeszéd által. A Sváb fórum első alkalommal 2012. november 25-én, második alkalommal 2013. március 10-én került megrendezésre. A pozitív javaslatok mellett egyfajta helyzetértékelésnek is felfogható fórum öt témát jelölt ki megvitatandónak, melyek egyben a sváb kultúrkörnyezet alappilléreit alkotják. Ezek a nemzetiség helyzete az óvódában, az iskolában, az NNÖ tevékenysége, a nemzetiség civil mozgástere, valamint az élő és aktív hagyományok helyzetképe világi és egyházi szinten.

A szervezők tervezik a folytatást, szándékukban áll az első két fórum jegyzőkönyve és szakmai szempontok alapján egy új nemzetiségi stratégiát kínáló dokumentumot készíteni, ami kellő nyitottsággal egyfajta nemzetiségi minimumként szolgálhat a jövőben. Ennek a dokumentumnak az előkészítését a Szépsolymár Alapítvány vállalta magára. A dokumentumot várhatóan 2015. őszig készítjük elő, majd a 3. fórum témájaként a nyers változatot megvitatásra és elfogadásra ajánljuk.

 

Kifutási idő: középtávú

Felelős referens: Milbich Tamás


Hozzászólás


Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /vhosts/web/arvense/mtomi/www.szepsolymar.hu/uj/inc/blog_mutat.php on line 51
Név:
E-mail:
Ellenörző:: Kérjük, másolja be ebbe a mezőbe a képen látható kódot!
Kérjük, másolja be ebbe a mezőbe a képen látható kódot!
Szöveg: