Turistaház nyílt a solymári várnál

Kulcsos turistaházat nyitott a solymári várnál a nagyközség önkormányzata, a létesítményt - amit egy, évtizedeken át használaton kívül álló, egykori termelőszövetkezeti épületből alakítottak ki - június 4-én adták át a rendeltetésének.

Turistaház nyílt a solymári várnál


A solymári önkormányzat két évvel ezelőtt, 2013. július 1-jétől tette belépődíjassá a 2005-2006-ban átadott, részlegesen rekonstruált középkori várrom látogatását, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat viszont ennek fejében előírta a vár közvetlen közelében egy szabványos illemhely létesítését. Miután a várdomb lábánál állt egy romos, ám nem teljesen hasznavehetetlen épület, kézenfekvően adódott, hogy abban alakítsák ki a várhoz tartozó mosdót. Az elképzelés továbbfejlesztésével született meg a nagyközség részéről az az ötlet, hogy felújítják az egész épületet, a mosdó leválasztása után fennmaradó részt pedig személyzet nélküli, ún. kulcsos turistaházzá alakítják át, ahol turisták, vagy akár a Mária-utat járó zarándokok is megszállhatnak. A szálláslehetőség iránt érdeklődők a Solymári Településüzemeltetési Kft. elérhetőségein (26/631-895, uzemeltetes@solymar.hu) kérhetnek részletes tájékoztatást a kulcsosház tarifáiról és használatának feltételeiről.


 

Hozzászólás


Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /vhosts/web/arvense/mtomi/www.szepsolymar.hu/uj/inc/blog_mutat.php on line 51
Név:
E-mail:
Ellenörző:: Kérjük, másolja be ebbe a mezőbe a képen látható kódot!
Kérjük, másolja be ebbe a mezőbe a képen látható kódot!
Szöveg: