Ebben a menüpontban igyekeztünk a község minden olyan civil szervezetét egybegyűjteni, amelyek valamilyen módon részt vesznek a község közéletében. A Solymáron bejegyzett civil szervezetek száma száz fölötti, ezért nem az összes szerepel jegyzékünkben, csak azok, amelyekről tudható, hogy kifejezetten a község érdekében és a közösségért tevékenykedik. Ide soroljuk az intézményeket, de a hivatalos szervezeti forma nélküli kulturcsoportokat is. A forrásadatok csak töredékesen állnak rendelkezésre, ezért kérjük, ha kiegészíteni, vagy módosítani való információt ismer, juttassa el honlapunk számára.


Kompanei - Amatőr Sváb Színtársulat

A maga nemében egyedülálló és hiánypótló kezdeményezés 2011-ben indult útjára Solymáron. Sváb nyelvű népi színjátékokat adnak elő.

Apáczai Csere János Művelődési Ház és Könyvtár

A község egyik legrégebbi kultúrát közvetítő intézménye a mai napig a könyvtárral együtt. Hétről-hétre színvonalas programokat (állandó rendezvények, kiállítások, színdarabok, bálok, koncertek, stb.) biztosít a község lakói számára.

Solymáriak Baráti Köre

Szervezeti forma nélküli társulás, mely 15 éve működik.

Bunte Bände Gyermektánccsoport

A legkisebbeket, az óvódásokat tömörítő német nemzetiségi tánccsoport. 2005 óta létezik. A tánccsoport integráló erejét jól jelzi, hogy sok olyan gyerek is van a tagok között, akinek egyébként semmilyen nemzetiségi kötődése nincsen.

Solymári Kortárs Művészeti Gyűjtemény

A solymári műpártolás 1999-ben Horváth Iván festőművész kezdeményezése útján a milleniumra már alapítványi formát ölthetett, szervezeti szinten kialakult községünkben e téma két legfontosabb alappilléreként a Solymár Alkotóművészetéért Alapítvány és a Solymári Kortárs Művészeti Gyűjtemény.

Fészek - Waldorf Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

Fészek - Waldorf Általános Iskola Solymáron

Golgota Alapítvány

Egyházi rendezvények és emlékhelyek gondozása az alapcélkitűzése.

Gyermeklánc Alapítvány

A szervezet 1998-ban jött létre, a gyermekek életminőségének, játék és mozgás igényeinek kielégítéséhez a játék eszközök beszerzésének, valamint a pedagógiai munka színvonalának növelése érdekében.

Hagyományőrző Asszonykórus

A Solymári Hagyományőrző Asszonykórus alapítása (1974) óta őrzi és ápolja a község német egyházi és világi dalkincsét.

Heimatverein Falukör Egyesület

Az egyesület célja: A német nemzetiségi hagyományok fenntartása.
  12345