A "Kompanei" sváb amatőr színtársulat 2011-ben alakult. A társulat alapítója, vezetője, a darabok író-rendezője Hartmann Hellebrandt Hilda. A társulat tagjai javarészt solymári svábok, mintegy 25 állandó szereplővel. Az eddigi előadásaink sikere több fiatalt is fellelkesített a szomszédos sváb községekből, Pilisszentivánról és Pilisvörösvárról. Az utóbbi évben 14 fiatal, 19-29 évesig csatlakozott hozzánk. Mára a 6 éves unokától a 80 éves dédnagymamáig minden korosztály képviselteti magát. Alább a társulat híreit és információit olvashatja el, ami folyamatosan bővül.


 

Szellemek a művházban - vastaps és telt ház

Szellemek a művházban - vastaps és telt ház

Zsúfolásig megtelt a solymári kultúrház és a solymári szellemekre kíváncsi publikum kitörő vastapssal jutalmazta a Kompanei Színtársulatot a búcsú nyitóestjén. Képes beszámolónk alább látható.
Új nemzetiségi komédia a láthatáron

Új nemzetiségi komédia a láthatáron

A Kompanei solymári amatőr színtársulat új darabot próbál. A Hutoto a solymári sváb kultúrában ismert szellem, aki néha segítőkészen, néha tréfálkozva vagy megleckéztetően bukkan fel. A darab a mariazelli zarándoklatra készülő családok kerettörténetében mutatja be a Hutotóról ismert anekdotákat. A társulat a színdarabot Budaörsön a Jókai Művelődési Házban 2015. június 11-én csütörtökön, 18 órai kezdettel adja elő. A darab történetéről és bemutatójáról alább olvashatnak.
Kristkindl - Betlehemes játék sváb nyelven

Kristkindl - Betlehemes játék sváb nyelven

Újra előadják a sváb nyelvű betlehemes játékot, ezúttal Solymáron, Pilisszentivánon és Budaörsön is. A további részletek a rendezvény plakátján olvashatók.
Hagyományőrzés a Chili Fesztiválon

Hagyományőrzés a Chili Fesztiválon

Bemelegítés a 2014-es Solymári Chili Fesztiválra. Hamisítatlan magyar és sváb dallamok borozgatós hangulatban. A rövid videón a Heimatverein Falukör Egyesület férfidalárdája szerepel.
- Kislány Füreden
- Neulich war Feuer
- Ein Prosit
Meghívó - MOM

Meghívó - MOM

2014. szeptember 21-én, 16 órai kezdettel első alkalommal kerül megrendezésre a Budai Svábok Délutánja a MOM-ban. A rendezvényen a solymári Kompanei Amatőr Színtársulat ismét bemutatja a Fleick - A folt című darabját. Mindenkit szeretettel várnak! (Részletek alább...)
Közkívánatra újra:

Közkívánatra újra: "Fleick - A folt"

A “Kompanei" solymári sváb színtársulat, közkívánatra újra előadja a solymári búcsúkor bemutatott "Fleick - A folt" című színdarabját. Az előadás időpontja: február 1. szombat 16.00. Az előadás helyszíne az Apáczai Csere János Művelődési Ház. A belépés ingyenes, mindenkit szeretettel várnak!
A

A "Kompanei" amatőr svábnyelvű színtársulat bemutatása

A "Kompanei" amatőr svábnyelvű színtársulat bemutatása
Összeállította: Hartmann Hellebrandt Hilda (2013. 11. 26.)
Gromon István levele

Gromon István levele

Gromon István Pilisvörösvár polgármesterének levele a Kompanei vendégszereplésének kapcsán (2013-02-17)
Hambuch Géza írása az előadásokról

Hambuch Géza írása az előadásokról

Ein froher Schaumarer Sonntagnachmittag címmel Hambuch Géza ismertetője olvasható német nyelven.
Lustspiel Vörösváron - újságcikk

Lustspiel Vörösváron - újságcikk

Steckl Rita interjúja Hartmann Hildával, a pilisvörösvári előadás kapcsán a Pilisvörösvári Újság hasábjain. (2013-03-15)
  12