Aktualitások

Taroltak a Vásár tériek a nemzetiségi prózamondó versenyen

Taroltak a Vásár tériek a nemzetiségi prózamondó versenyen

Február 26-án délután zajlott a már több mint tíz éves hagyomány alapján megszervezett országos német prózamondó verseny területi fordulója a pilisszentiváni iskolában, ahol csaknem 130 gyerek mérte össze egymással a tudását és felkészültségét, a pilisvörösvári járás 7 településének 9 iskolája képviseletében.
Egy teljesen (?) ismeretlen emlékmű Solymáron

Egy teljesen (?) ismeretlen emlékmű Solymáron

Községünk, főleg a központ környéke bővelkedik emlékművekben, emlékhelyekben, épített kulturális értékekben. Állt azonban egy olyan emlékmű is Solymár területén - már a fővároshoz közeli "végeken" -, amelyre ma már alig emlékszik valaki is, és bár a maradványai még megtalálhatók, keletkezésének történetéről semmi biztosat nem sikerült kideríteni. (Tovább a cikkhez...)
Búcsú Sipos Szilveszter tanár úrtól

Búcsú Sipos Szilveszter tanár úrtól

Február 12-én délelőtt vettek búcsút családtagjai, kollégái és tisztelői Sipos Szilvesztertől, a solymári általános iskola hajdani tanárjától, és a község művészeti közéletének egyik kiemelkedő alakjától, a református templomban. A 2015. januárjában, élete 84. évében elhunyt pedagógus életútját Pásztor Antal református lelkész méltatta, a pályatársak nevében pedig egykori solymári kollégáinak egyike, Darabosné Csengeri Ilona búcsúzott az elhunyttól, egy verssel és néhány személyes gondolattal.
Elkészültek a végleges tervek a Zöldfa utcai sétányhoz

Elkészültek a végleges tervek a Zöldfa utcai sétányhoz

Elkészült a Szépsolymár Alapítvány által kezdeményezett Szentesi Ferencné Ritter Borbála szülésznő emlékének állítandó emlékmű és sétány végleges kertépítészeti terve. A Zöldfa utca és a Zöldfa köz által határolt kis önkormányzati területen az emlékmű mellett szépül a kultúrtáj, járdával, paddal kiegészített teret kap a község.
A nap arcai

Klupik József - hősi halott 2vh


Tix Franciska - polgári áldozat 2vh


Milbich János - hősi halott 1vh