Aktualitások

Sétány és emlékmű újratöltve?

Sétány és emlékmű újratöltve?

Lassan öt éve, hogy helyi fiatalokkal karöltve felmerült bennünk egy új tér létrehozásának igénye az ófalu egy kevésbé ismert részén, a Hősök utca, a Zöldfa utca és a Zöldfa köz találkozásánál. Ezt a nem túl nagy, használaton kívüli, elnyúló formájú önkormányzati területet szemeltük ki arra, hogy Solymár utolsó szülésznője, Szentesi Ferencné Ritter Borbála emlékére sétányt és emlékművet létesítsünk. ...
Meghívó - MOM

Meghívó - MOM

2014. szeptember 21-én, 16 órai kezdettel első alkalommal kerül megrendezésre a Budai Svábok Délutánja a MOM-ban. A rendezvényen a solymári Kompanei Amatőr Színtársulat ismét bemutatja a Fleick - A folt című darabját. Mindenkit szeretettel várnak! (Részletek alább...)
Új könyv a várról! Hamarosan kapható!

Új könyv a várról! Hamarosan kapható!

A solymári várról készített, az idei Búcsúra megjelenő kiadványunk A5-ös méretben, 84 oldalon mutatja be várunk múltját. A könyvben új szemléletmóddal igyekszünk bemutatni a várat, nem annyira tudományos vagy szakmai látásmóddal, inkább informatívan, számos illusztráción keresztül megjelenítve a vár elképzelt múltját. A három fejezetből álló könyv célközönségét elsősorban a várat meglátogató turisták és fiatalok képezik, de számot tart a lokálpatrióták érdeklődésére is.
Videó bemutató a középkori vártúrához

Videó bemutató a középkori vártúrához

Elkészült a vár honlapjának intrója. Ezt a videót legfőképpen azoknak ajánljuk, akik a helyszínen szeretnék tablettel, vagy mobillal megnézni a középkori vártúrát.
A nap arcai

Schäffer György - alapító tag


Partlné Milbich Olga - kántor


Schäffer Bernát - hősi halott 1vh