Aktualitások

Meghaltunk a Hazáért

Meghaltunk a Hazáért

A Szépsolymár Alapítvány emlékkiadvánnyal tiszteleg az I. világháborúban elesett solymári áldozatok emléke előtt. Az első világégés kitörésének 100 éves évfordulója alkalmából kiadott díszkiadványunkról alább tudhat meg többet.
Hagyományőrzés a Chili Fesztiválon

Hagyományőrzés a Chili Fesztiválon

Bemelegítés a 2014-es Solymári Chili Fesztiválra. Hamisítatlan magyar és sváb dallamok borozgatós hangulatban. A rövid videón a Heimatverein Falukör Egyesület férfidalárdája szerepel.
- Kislány Füreden
- Neulich war Feuer
- Ein Prosit
Sétány és emlékmű újratöltve?

Sétány és emlékmű újratöltve?

Lassan öt éve, hogy helyi fiatalokkal karöltve felmerült bennünk egy új tér létrehozásának igénye az ófalu egy kevésbé ismert részén, a Hősök utca, a Zöldfa utca és a Zöldfa köz találkozásánál. Ezt a nem túl nagy, használaton kívüli, elnyúló formájú önkormányzati területet szemeltük ki arra, hogy Solymár utolsó szülésznője, Szentesi Ferencné Ritter Borbála emlékére sétányt és emlékművet létesítsünk. ...
Meghívó - MOM

Meghívó - MOM

2014. szeptember 21-én, 16 órai kezdettel első alkalommal kerül megrendezésre a Budai Svábok Délutánja a MOM-ban. A rendezvényen a solymári Kompanei Amatőr Színtársulat ismét bemutatja a Fleick - A folt című darabját. Mindenkit szeretettel várnak! (Részletek alább...)
A nap arcai

Donáth József - katolikus pap


Wittmann István - alapító tag


Inczédy Zsuzsa - orvos