Aktualitások

Új könyv a várról! Hamarosan kapható!

Új könyv a várról! Hamarosan kapható!

A solymári várról készített, az idei Búcsúra megjelenő kiadványunk A5-ös méretben, 84 oldalon mutatja be várunk múltját. A könyvben új szemléletmóddal igyekszünk bemutatni a várat, nem annyira tudományos vagy szakmai látásmóddal, inkább informatívan, számos illusztráción keresztül megjelenítve a vár elképzelt múltját. A három fejezetből álló könyv célközönségét elsősorban a várat meglátogató turisták és fiatalok képezik, de számot tart a lokálpatrióták érdeklődésére is.
Videó bemutató a középkori vártúrához

Videó bemutató a középkori vártúrához

Elkészült a vár honlapjának intrója. Ezt a videót legfőképpen azoknak ajánljuk, akik a helyszínen szeretnék tablettel, vagy mobillal megnézni a középkori vártúrát.
Születésnaposak vagyunk!

Születésnaposak vagyunk!

Szinte hihetetlen, de már öt év telt el az indulás óta. Öt évesek lettünk, és ahogyan e néhány év egy kisgyermek életében is látványos fejlődést eredményez, úgy nálunk is sok minden történt.
Álpap Solymáron

Álpap Solymáron

Egy település helytörténetének dokumentumai sokfajta eseményről tudósíthatnak: hírt adhatnak akár ünnepélyes, akár tragikus történésekről, de olyan hétköznapi esetekről is, amik a maguk idején csak az érintettek számára bírtak jelentőséggel. Az viszont ritkaság, ha egy hivatalos dokumentum kimondottan vicces, mulatságos történetet rögzít és tár az utókor elé...
A nap arcai

Tarpay Miklós - fürdőtulajdonos


Baross Endre - fővédnök


Kaiser Károly - alapító tag