Aktualitások

Elfelejtett kitelepítés - Ritter György írása

Elfelejtett kitelepítés - Ritter György írása

A Solymári Magazin 2014. novemberi számában az 1944-es kényszer SS-sorozásról írtunk, mint a német nemzetiség jogfosztásának első állomásáról. Sorozatot terveztünk, de a lap megszűnése miatt a folytatást már nem jelenthettük meg nyomtatásban. A 70 évvel ezelőtt történt események feldolgozásáról készült cikk töredékei viszont elkészültek. Egy olyan epizód felelevenítéséről írunk most, amellyel csak részben foglalkozott a történelemtudomány.
Kristkindl - Betlehemes játék sváb nyelven

Kristkindl - Betlehemes játék sváb nyelven

Újra előadják a sváb nyelvű betlehemes játékot, ezúttal Solymáron, Pilisszentivánon és Budaörsön is. A további részletek a rendezvény plakátján olvashatók.
Solymári építész az idei Prima Primissima díj egyik nyertese

Solymári építész az idei Prima Primissima díj egyik nyertese

A Prima Primissima díjat idén a solymári Pálfy Sándor nyerte magyar építészet és építőművészet kategóriában. Honlapunk szerkesztői nevében is gratulálunk a nyertesnek. A Prima Primissima küldetése, hogy példaképeket állítson a társadalom elé: azokat a kiválóságokat, akiknek teljesítménye, emberi tartása, értékrendje követendő lehet mindannyiunk számára. ...
 Könyvbemutató a solymári  Kotyogó Bisztróban

Könyvbemutató a solymári Kotyogó Bisztróban

Oroszország Zengő Cédrusai könyvsorozat bemutatójára invitáljuk olvasóinkat 2014. december 12-én, pénteken 19 órakor a solymári Kotyogó Bisztróba. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, aki szeretne megismerkedni a könyvsorozattal és minden kedves olvasót, aki már megízlelte Anasztázia varázslatos világát és szívesen megosztaná tapasztalatait másokkal is! (részletek alább...)
A nap arcai

Zwickl István - rendvigyázó


Dér Bernát - adóügyi jegyző


Feldhoffer János - előénekes