Aktualitások

Kárpótlási felhívás

Kárpótlási felhívás

Az alábbiakban a kárpótlással kapcsolatos megkeresésnek eleget téve, az elérhető dokumentumokat elérhetővé tesszük, a témában érdekeltek számára. "... Ismét nekirugaszkodunk a solymári termőföld kárpótlás várományosai a solymári lakosok érdekeit képviselve talán nem utolsó reménnyel, hogy meggyőzzük törvényalkotóinkat arról a hatalmas hátrányról amit ez idáig megéltünk a solymári kárpótlás ügyében. ..."
Hadifogság és Malenkij robot Solymáron?

Hadifogság és Malenkij robot Solymáron?

Honlapunk szakmai vitáknak is helyt ad. Jelen esetben azt a kérdést igyekszünk górcső alá vetni, hogy létezett-e a címben szereplő esemény, és ha igen milyen módon érdemes megvizsgálni a történelem e helyi lecsapódását. Posztunk első részében Taller János tanulmányát, második részbében Ritter György és Márkus Beáta reflektálását kísérhetik figyelemmel.
Jubileumi ünnepségek hétvégén

Jubileumi ünnepségek hétvégén

A solymári Német Nemzetiségi Önkormányzat jubileumi emléknapjainak programja alább megtekinthető.
Egy avar kori falu temetője Solymáron

Egy avar kori falu temetője Solymáron

Az avarok sztyeppei, lovas nomád népét először az 557. év eseményei kapcsán említik a bizánci írott források. Európában töltött első száz évük történetére nézve viszonylag bőven állnak rendelkezésre történeti adatok. Az első, kivételesen név szerint is említett avar uralkodó (kagán), Baján, 567-ben szövetséget kötött a gepida és bizánci hadsereg által szorongatott langobardokkal. (...)
  12345 ... 22   »
A nap arcai

Thaller György - katolikus pap


Kurtz Márton - hősi halott 2vh


Almásy Ferenc - plébános