Aktualitások

Jubileumi gesztus gyermekektől

Jubileumi gesztus gyermekektől

Nagy örömmel tolmácsoljuk az alábbi civil megkeresést. A község 750 éves születésnapjához szeretne a Napsugár Óvoda egy szép gesztussal hozzájárulni, melyben honlapunk is szeretne segítséget nyújtani. A kezdeményező kérésére alább közöljük azt a levelet, melyben minden érdeklődő és segíteni vágyó solymári figyelmét felhívják szándékukra.
Javaslataink közterületeink elnevezésére - egyelőre félretették őket

Javaslataink közterületeink elnevezésére - egyelőre félretették őket

Első körben nem mentek át az önkormányzat kulturális bizottságán azok a javaslataink, amelyeket a vasútfejlesztés miatt létesült új közterületek elnevezésére nyújtottunk be, helytörténeti szempontok figyelembe vételével, de hosszabb távon még bizakodhatunk. A döntés még nyár elején történt, nemrég az indokokat is megtudtuk.
Solymár politikai térképe a Wikipédián

Solymár politikai térképe a Wikipédián

A napokban került fel a világhálóra Solymár Nagyközség rendszerváltás óta eltelt időszakának politikai térképe. Nem gyakori, de azért nem is példa nélkül álló a magyar Wikipédián, hogy egy település helyi közéletéről önálló szócikk szülessen. Azonban az mindenképpen kiemelendő, hogy a településünkkel kapcsolatos összefoglaló kiválóan sikerült; színes és a lehetőségeihez képest teljes képet ad erről az időszakról. (...)
Elhunyt a nemzetközi hírű solymári tudós

Elhunyt a nemzetközi hírű solymári tudós

Nyolcvanöt esztendős korában elhunyt Rozványi György egyetemi professzor, aki több tudományterületen is a legismertebb, nemzetközileg is magas szinten jegyzett tudósok közé tartozott, és bár helyben kevesen ismerték, élete utolsó szakaszát Solymáron töltötte. Rozványi professzort - akit a szakmai publikációiból George Rozvany néven ismerhetett meg a tudományos világ - Németországban érte a halál, július utolsó napján, temetése azonban augusztus 26-án a solymári temetőben zajlott.
  12345 ... 16   »
A nap arcai

Taller Gabriella - orvos


Gróf Karátsonyi Imre - fővédnök


Roth Mátyás - hősi halott 2vh