Aktualitások

Az NNÖ felhívása

Az NNÖ felhívása

Német Nemzetiségi Önkormányzatunk 2015. november 27-én (péntek)
17.00 -kor közmeghallgatást tart, melyre minden érdeklődőt szeretettel vár. Helyszíne: Polgármesteri Hivatal díszterme. Napirendi pontjai:
1. Rövid tájékoztató a 2015 év elvégzett feladatairól
2. 2016-os év tervei, elképzelései
Dupla gyásznap a solymári zenei életben

Dupla gyásznap a solymári zenei életben

Túlzás nélkül a solymári zenekultúra dupla gyásznapjának nevezhető a november 13-i, pénteki nap: ezen a délutánon, egymás után két olyan személyiség temetése zajlott, akik egykor jelentős szerepet játszottak a község zenei életében. Szirmai János, aki élete 82. évében szenvedett végzetes balesetet, a férfikórus oszlopa volt több évtizeden át, Fericsán Mihály pedig, aki két nappal 85. születésnapja előtt hunyt el, helyi és környékbeli zenekarok szaxofonosa volt, szintén hosszú ideig. (Tovább...)
Meghívó egy különleges délutánra

Meghívó egy különleges délutánra

Az alábbiakban a nemzetiségi önkormányzat hirdetménye olvasható. "Mindenkit szeretettel várunk 2015 november 07-én (szombaton) délután 16.00 órára a művelődési házba egy rendhagyó élményt nyújtó nemzetiségi délutánra, ahol a Tolna megyei sváb község, Németkér élete és hagyományai elevenednek meg. (Tovább a részletekhez...)
Elhunyt a férfikórus örökös tiszteletbeli elnöke

Elhunyt a férfikórus örökös tiszteletbeli elnöke

Október 14-én, életének 82. évében, szerencsétlen baleset következtében elhunyt Szirmai János, a Solymári Férfikórus örökös tiszteletbeli elnöke. Már a rendszerváltás előtt is sok közéleti feladatot vállalt magára - amiért 1988-ban megkapta a Solymár Nagyközségért kitüntetést is -, de vállalt hasonló megbízatásokat a rendszerváltás utáni időszakban is. A Szépsolymár Alapítvány kuratóriuma az alábbi megemlékezéssel búcsúzik tőle.
  12345 ... 18   »
A nap arcai

Milbich József - kisbíró


Pitz Stefan - népiköltő


Herr Márton - hősi halott 2vh