Aktualitások

Újabb solymári magazint búcsúztattunk

Újabb solymári magazint búcsúztattunk

2014. december végén immár a sokadik solymári magazintól búcsúztunk. Hogy miért ilyen "tiszavirág-életűek" községünkben a helyi magazinok - az önkormányzat hivatalos lapján kívül természetesen -, arról Hegedűs Andrást, a volt Solymári Magazin főszerkesztőjét faggattuk. Beszélgetésünk alkalmával megtudakoltam azt is, hogyan jutott el odáig, hogy éveken át ő szerkeszthette a Hírmondóval párhuzamosan működő solymári újságokat. (A Solymári Szemmel facebook profil interjúja)
Gitáros mise január 11-én, 10 órakor

Gitáros mise január 11-én, 10 órakor

A következőkben a gitáros misék szervezőinek hirdetését közöljük: "Szeretettel várjuk a kedves híveket a következő gitáros misére, január 11-én 10 órakor! Az énekek szövege ide kattintva elolvasható és hangfelvételen meghallgatható. Szeretettel hívunk minden érdeklődőt a próbára is, aznap reggel 8.30-kor a plébániai hittanterembe, majd 9.15-től a templomba."

"Sautanz" - solymáriak a megyei disznótoros versenyen

Solymári "delegáltakból" álló csapat is részt vesz a Budakeszin megrendezésre kerülő sváb disznótoros versenyen 2015. január 17-én. A megyei hagyományteremtő rendezvényre a Szépsolymár-t is meginvitálták, aminek mi természetesen jó szívvel teszünk eleget. A verseny nyertes csapata átveheti a "BÁRD" vándordíjat. Az eseményről kisfilmet készítünk, amiben bemutatjuk hogyan is zajlik a hagyományos sváb disznótoros. Drukkoljunk együtt a solymári csapatnak!
Elfelejtett kitelepítés - Ritter György írása

Elfelejtett kitelepítés - Ritter György írása

A Solymári Magazin 2014. novemberi számában az 1944-es kényszer SS-sorozásról írtunk, mint a német nemzetiség jogfosztásának első állomásáról. Sorozatot terveztünk, de a lap megszűnése miatt a folytatást már nem jelenthettük meg nyomtatásban. A 70 évvel ezelőtt történt események feldolgozásáról készült cikk töredékei viszont elkészültek. Egy olyan epizód felelevenítéséről írunk most, amellyel csak részben foglalkozott a történelemtudomány.
A nap arcai

Sereg József - vendéglős


Szedlák Borbála - vendéglős


Pillmann Márton - bíró