Aktualitások

Egy nap az értékőrzés lehetőségeiről

Egy nap az értékőrzés lehetőségeiről

Egész napos konferenciát szerveztek április 13-án Solymáron az északnyugat-budai agglomeráció településeinek delegáltjai - legfőképpen a helytörténet és hagyományőrzés területein tevékenykedő meghívottak - számára, a helyi értékek megőrzésének és korszerű továbbörökítésének lehetőségeiről. (folytatás...)
Családkönyvek régi solymári családokról

Családkönyvek régi solymári családokról

Tisztelt Olvasók! Több mint hat éve már annak, hogy 2011-ben megjelentettük Solymári Arcképcsarnok 1266-2000 címmel azt a nagyszabású, majdnem 600 oldalas kiadványt, amelyben a községünk történelmét és kultúráját formáló jelentősebb szereplők életútját igyekeztünk bemutatni. A könyv sikere által felbátorítva - részben az ahhoz kapcsolódóan megindított helytörténeti kutatómunkára alapozva - idén újabb kiadványokat tervezünk megjelentetni. (tovább...)
Gyorsított eljárás - Taller János írása

Gyorsított eljárás - Taller János írása

"Gyorsított eljárás" címmel jelent meg 2017 nyarán a Hamvas Intézet negyedéves folyóiratában az alábbi tanulmány, mely további részletesebb adalékul szolgálhat az 1946-os solymári kitelepítés történetéhez. (...)
Újra kapható az arcképcsarnok!

Újra kapható az arcképcsarnok!

Igaz, csak digitális változatban, de újra kapható a közel 600 oldalon, mintegy 1000 szócikkben és 1400 db képpel illusztrált helytörténeti kiadvány, a "Solymári Arcképcsarnok 1266-2000". Az online változatú kiadványban felvonulnak községünk történelmének fontosabb szereplői a földesuraktól a polgármesterekig, a kovácsoktól a kocsmárosokig!
  12345 ... 25   »
A nap arcai

Varga Ernő - tanácselnök


Feldhoffer János - hősi halott 2vh


Schäffer Bernát - bíró